fredag 1 april 2016

TOUR-fredag eller Ode to Oxfordshire

Morgonen grydde över Oxfordshire, och vilken morgon! Att vakna till doften av bacon och äggröra, med solen strålande från en klarblå himmel och utanför fönstren blommande påskliljor i gröngräset. The Garden House’s trädgård var som tagen från en anglofils våta dröm.

The Garden House’s hus var inte illa det heller, trots mörkerinvasionen av ett helt rugbylag som nu sov på madrasser och soffor i hela nedervåningen. De dubbla köken kom till nytta när det dukades fram frukost som passat på Hogwarts: Färsk frukt, flingor, mjölk, bönor i tomatsås, korv, åtta paket apelsinjuice, äggröra, tomater, kokta ägg – alltsammans ackompanjerat av bacon och rostat bröd.

Efter att alla ätit sig mätta var det dags för ombyte och dagens första träningspass. På led traskade vi iväg genom den engelska idyllen mellan plank och häckar som var precis på gränsen att slå ut. Landskapet bredde ut sig framför oss, där vi gick i kanten mellan skogen och fälten som sträckte sig ut över kullarna. Det är annat det, än Sävjas konstgräs i två plusgrader och snöslask. Som kalvar på grönbete hoppade vi ystert över bäckar och diken och ut på det fält som var underlag för förmiddagens träning. (Okej, något av det här var en lögn. Intressant att rugbyspelare av alla är rädda att bli leriga om fötterna.)



Efter förmiddagens tacklingsinriktade träning spatserade vi tillbaka till huset för att pastaladda ordentligt till lunch. Dagens matlag var andraledarna och de gjorde ett ypperligt jobb i alla avseenden. (Utom möjligen uppskattningen av pastamängd. Jag skulle inte vara förvånad om det börjar växa pasta i the Garden House’s kompostlåda.) I solskenet utanför köksfönstret hölls den taktiska genomgången innan det var dags för nästa träning.

Ny väg, nya kullar, ännu mer växtlighet på väg att slå ut – och, viktigast av allt, rugby! I en mycket ojämn hage övades backmoves, lineouts och scrums till visst intresse för förbipasserande hundar och cyklister. Träningen avslutades med teamruns, och det är svårare än man tror att hålla koll på offsidelinjen när man inte har några sidlinjer att utgå ifrån.


Hur avslutar man en dag när England visat upp sig från en nästan skrämmande pittoresk sida och hjärnan redan börjat ladda inför morgondagens match? Man går naturligtvis på den lokala puben och äter middag. Vi får artiga frågor om vad vi gör här, hur länge vi ska stanna i England, och varifrån vi är. Det visar sig att den lokala puben har återinvigning idag och den alldeles nyanställda kocken är svensk. Utan fler referenser till mupparna äter vi upp vår mat och promenerar hem till huset för att sova. Idag har varit en fantastisk dag, men imorgon är dagen vi kom hit för.

/ Big Dawg

Inga kommentarer: