Morgonen grydde över Oxfordshire, och vilken morgon! Att
vakna till doften av bacon och äggröra, med solen strålande från en klarblå
himmel och utanför fönstren blommande påskliljor i gröngräset. The Garden
House’s trädgård var som tagen från en anglofils våta dröm.
The Garden House’s hus var inte illa det heller, trots
mörkerinvasionen av ett helt rugbylag som nu sov på madrasser och soffor i hela
nedervåningen. De dubbla köken kom till nytta när det dukades fram frukost som
passat på Hogwarts: Färsk frukt, flingor, mjölk, bönor i tomatsås, korv, åtta
paket apelsinjuice, äggröra, tomater, kokta ägg – alltsammans ackompanjerat av
bacon och rostat bröd.
Efter att alla ätit sig mätta var det dags för ombyte och
dagens första träningspass. På led traskade vi iväg genom den engelska idyllen
mellan plank och häckar som var precis på gränsen att slå ut. Landskapet bredde
ut sig framför oss, där vi gick i kanten mellan skogen och fälten som sträckte
sig ut över kullarna. Det är annat det, än Sävjas konstgräs i två plusgrader
och snöslask. Som kalvar på grönbete hoppade vi ystert över bäckar och diken
och ut på det fält som var underlag för förmiddagens träning. (Okej, något av
det här var en lögn. Intressant att rugbyspelare av alla är rädda att bli
leriga om fötterna.)
Efter förmiddagens tacklingsinriktade träning spatserade vi
tillbaka till huset för att pastaladda ordentligt till lunch. Dagens matlag var
andraledarna och de gjorde ett ypperligt jobb i alla avseenden. (Utom möjligen
uppskattningen av pastamängd. Jag skulle inte vara förvånad om det börjar växa
pasta i the Garden House’s kompostlåda.) I solskenet utanför köksfönstret hölls
den taktiska genomgången innan det var dags för nästa träning.
Ny väg, nya kullar, ännu mer växtlighet på väg att slå ut –
och, viktigast av allt, rugby! I en mycket ojämn hage övades backmoves,
lineouts och scrums till visst intresse för förbipasserande hundar och
cyklister. Träningen avslutades med teamruns, och det är svårare än man tror att
hålla koll på offsidelinjen när man inte har några sidlinjer att utgå ifrån.
Hur avslutar man en dag när England visat upp sig från en
nästan skrämmande pittoresk sida och hjärnan redan börjat ladda inför
morgondagens match? Man går naturligtvis på den lokala puben och äter middag.
Vi får artiga frågor om vad vi gör här, hur länge vi ska stanna i England, och
varifrån vi är. Det visar sig att den lokala puben har återinvigning idag och
den alldeles nyanställda kocken är svensk. Utan fler referenser till mupparna
äter vi upp vår mat och promenerar hem till huset för att sova. Idag har varit
en fantastisk dag, men imorgon är dagen vi kom hit för.
/ Big Dawg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar