söndag 4 juli 2010

Helios

Trots en spelklarlista som innehåller en miljon killar plus fan och hans moster var det snålt med spelare till herrarnas sista match innan sommaruppehållet. 15 man värmde upp i bländande solsken och 30gradig värme, inklusive en hjälte som kört hela vägen från Skåne för att vara med och en vinge som lite nervös gjorde en strålande A-lagsdebut. På bänken fanns tre tjejer i bikini och en smått berusad rugbypensionär, så det var inte läge för någon på planen att bli trött.
-
Uppsala tog ledningen tidigt i första halvlek när en löpvillig tia snirklade sig igenom försvaret. 5-0 höll sig ett litet tag, men bortalaget tappade tempo och Södertälje kunde trycka in två försök efter varandra. Det var glädjande att se att vi inte tappade modet och slutade kämpa efter det, utan slet hårdare och lyckades driva in ett till försök med några starka forwards i frontlinjen.
-
Andra halvlek blev tung för Uppsala, två knäskador med tio minuters mellanrum gjorde att vi spelade med två man mindre sista 20, och trots innovativa omflyttningar bland spelarna så kunde inte de ljusblå stå emot i längden. Imponerande nog så var det här Uppsalas bästa 20 minuter på hela matchen, så som det kan bli när man vet att förutsättningarna är skit och att man ligger under, men kämpar tills man dör i alla fall. Matchen blev en poängmässig förlust med 34-19, men en mental seger för Plebs.